رییس اداره سلامت روان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: با افتتاح کلینیک سوگ بیش از ۷۰۰ نفر از خدمات رایگان روانشناختی آن بهرهمند شدهاند و بررسیها نشان میدهد نتایج حاصل این مراجعات به رفع مشکلات روحی و روانی گروههای هدف منتهی شده است.
رییس اداره سلامت روان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: با افتتاح کلینیک سوگ بیش از ۷۰۰ نفر از خدمات رایگان روانشناختی آن بهرهمند شدهاند و بررسیها نشان میدهد نتایج حاصل این مراجعات به رفع مشکلات روحی و روانی گروههای هدف منتهی شده است.
احسان فکور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمان حاضر روزانه پنج تا ۶ خانوار به این کلینیک مراجعه میکنند و بر این اساس این مرکز تا ریشهکنی ویروس کرونا برای خدمت رسانی به تمامی افرادی که نیازمند مشاوره و دریافت کمک های معنوی هستند، فعالیت خواهند داشت تا بخشی از مشکلات و فشارهای روانی که به برخی از خانوادهها به دلیل بروز این بیماری وارد شده را برطرف کنند.
وی اضافه کرد: متاسفانه شیوع کرونا و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح شهر مراحل سوگواری خانوادهها برای از دست دادگان را آنگونه که باید و شاید امکان پذیر نکرد و در این میان یکی از آیتمهای مراحل سوگ این است که اعضای خانواده بتوانند به راحتی سوگواری کنند، مجلس ترحیم و گردهماییهایی خانوادگی برگزار کنند تا بتوانند بار منفی حاصل از این اتفاق ناخوشایند را بروز و کاهش دهند.
این مسوول ادامه داد: به دلیل شیوع کرونا این مراحل به دلیل محدودیتهایی که دارد، طی نمیشد و همین موضوع مشکلاتی را به جهت روانی برای افراد ایجاد کرده بود و در این راستا کلینیک سوگ زنجان نیز با هدف کاهش فشارهای روانی این خانوادهها و همچنین ارائه خدمات رایگان روانشناختی تاسیس شد.
رییس اداره سلامت روان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، بابیان اینکه در زمان حاضر استقبال خوبی از این کلینیک در سطح استان و کشور شده است، ادامه داد: با ساز و کارهای فراهم شده کارشناسان حرفهای و متخصصی در این مرکز فعالیت دارند که با مراکز درمانی که فوتی (فوتیهای ناشی از کرونا و غیر کرونایی) دارند در ارتباط هستند و از این مجرا با خانوادههای متوفی تماس و ارتباط برقرار میکنند تا برای مشاوره سوگ به این کلینیک مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: حضور روانشناسان بالینی در این مرکز اعم از روانپزشک، کار درمانگر، مددکار، نوروتراپیست و غیره در جهت کمک به این افراد است و در این کلینیک انواع تجهیزات تخصصی و روشهای مختلف درمانی اعم از شوک درمانی و غیره برای مراجعین در نظر گرفته شده است تا به کمک این تجهیزات و روش های درمانی وضعیت مراجعه کنندگان و بیماران بهبود یابد.
فکور خاطرنشان کرد: کلینیک سوگ ۲۳ مهر سال جاری برای اولین بار در کشور و حتی در جهان در استان راه اندازی شد، کلینیکی که تلاش می کند، خدمات رایگان روانشناختی به خانوادههای دچار ناراحتیهای روحی و روانی ارائه کند.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا انواع بیماری های روانی به ویژه افسردگی را در بین عموم بیش از گذشته افزایش داده است، اضافه کرد: انجام مداخلات لازم در این حوزه از سوی متخصصان و دستگاههای متولی امر بیش از گذشته ضروری به نظر می رسد، چرا که در صورت بی توجهی تبعات ناخوشایندی را بر جا می گذارد.
به گفته این مسوول، برخی مراجعات به این کلینیک توسط افراد بصورت داوطلبانه انجام میگیرد بطوری که علاوه بر گروه های هدف در استان از سایر استانها نیز برای دریافت خدمات مورد نیاز مراجعه می کنند.